Ugrás a fő tartalomra

A Vénusz hatalma




A Bika havában járunk, és e-jegyhez tartozó planéta a Vénusz gyönyörű bolygója. 

A Vénuszt általában a szépséghez, és a szeretethez kapcsoljuk. Van azonban más jelentéstartalma is, amelyet én is az asztrológiai ismereteimből, és a Symbolonkártyából tudok. Ez pedig a fizikai világgal való kapcsolat, a külső értékek, testi szépség, és a tulajdon fogalma is. Mindez megjelenik a Symbolonkártyában is a Szeretők nevű lapban, amely rávilágít arra a problémára, miszerint:


Miért érzem magam néha kevésbé értékesnek?
Miért vagyok áldozat?
Honnan jön a kisebbrendűség érzése?

Ha kielemezzük a Symbolonkártyát, akkor ezekre is megtaláljuk a választ.
Mai világunkban az anyag hatalma, csábítása igen nagy. Hiszen, ha végig gondolod, az egész szépségipar ebből a szerepszemélyiségből táplálkozik, gazdagodik. Mivel a Szeretők/Vénusz lap a külsőségek, a testiség hatalmával próbál meg boldogulni a fizikai világban. Innentől pedig már logikus, hogy a kozmetikai, a divatvilág, a plasztikai sebészet miért virágzik olyan nagy mértékben.

Persze az anyaghoz tartozik a másik fontos terület is, mégpedig a birtoklás. Azt bizonyára te is észrevetted, hogy aki Bika horoszkóppal rendelkezik, vagy annak a túlsúlya jelen van, annak nagyon fontos az anyagi világ. Hisz számára mindez értéket, biztonságot képvisel. Ez önmagában nem minősítés tárgya, és nem is annak szánom. A baj csak akkor keletkezik, ha az önértékelése is ehhez kapcsolódik. 

Tehát, ha nincs tulajdon vagy más fizikai, testi érték, akkor kisebb rendűnek, értéktelennek érzi magát. Ugye érzed, ez mennyire fontos?

Bevallom én magam is ide tartozom. Bár nem vagyok Bika jegyű, sőt egyetlen személyiség jelölőm sincs ilyen minőségben. Azonban az életfeladatom mégis ehhez kapcsol, hisz a Szaturnuszom a Bikában van.


Aki tanult asztrológiát az tudja miről beszélek. Aki nem tanult annak elmondom, ez azt jelenti, hogy számomra egy életen át tartó feladat. Hisz meg kell tanulnom az anyagi értékeket a megfelelően értékelni, tehát se nem alul, se nem túlértékelni azt.  Megmondom őszintén nem könnyű, főleg azért mert én sem tudok hitelben vásárolni a közértben, sőt az ingyen munkából sem vagyok képes megélni.


Ha azonban most ide veszem segítségként a Bika Szaturnusz kártyáját is, akkor egy picit tisztább képet, és feladatot kapok meg. 

A Symbolonkártyában minden bolygó minőséget a horoszkópodból meg lehet vizsgálni, és kielemezni a kártyalapok segítségével. Tehát a Bika Szaturnusz itt a Bika/Bak kártya, a Teremtés felelősségérzete nevet viseli.

A Vénusz itt a gondoskodásban, az anyagi értékben nyilvánul meg, ami a Szaturnusszal itt sok nehézséget hoz. Egyszerűn fogalmazva, mindig keményen meg kell dolgoznom a bevételeimért, és semmit nem kapok ajándékba a fizikai világban. 

Persze lehetne ennek az a következménye is, hogy elkezdek lopni, csalni, vagy hazudni. Én azonban ezt nem választhatom, mert a Szaturnusz hozza a felelősségérzetet, ezért hozza az anyag folyamatos újraértékelését is.


Ezen a kártyán mindez Assisi Szent Ferenc képében jelenik meg, aki nagyon kötődött a természethez. A Szaturnusszal kézen fogva itt már nem a saját jóléte a legfontosabb, hanem mások iránti felelőssége kerül előtérbe. Pontosabban a gyengék, a függőségben levőkkel való törődése.


Mindezt tovább gabalyítva még hozzá vehetem a házat is, ahol a Szaturnusz áll, nálam ez a 9-as, vagyis a Nyilas, a Hit háza. (remélem még bírod?) Szóval ehhez is tartozik egy kártya, mégpedig a Főpap alakjában, akit már ismerhetsz a Tarot kártyából is. A Főpap közvetíti a szellemi világot, és ügyel a kozmikus rendre. 

Tehát, ha ezt magamra értelmezem, akkor kiderül, hogy nem csak az anyagot kell átértékelnem, hanem mindezt el kell helyeznem egy magasabb szempontból is az életemben, vagyis a helyén kell mindezt kezelnem. Na ez most kicsit magasröptű és megfoghatatlan lett. Szóval egyszerűbben fogalmazva nem szabad a pénznek vezetni, hanem a szellemi értékeket kell előtérbe helyeznem.



Mindehhez még hozzá vehetem a Bika/Nyilas kártyát is, amely itt az Anyag és szellemnevet viseli. Ez a szellemiség áruba bocsátása, amely nagyon kényes, és aktuális téma.  Ha a szellemi terméket, áruként egy tanfolyamon megtanulva egy az egyben továbbadom, akkor valóban kereskedő vagyok. 

Mi van azonban akkor, ha minden megszerzett tudás bejárja bennem a lélek birodalmát, ott tapasztalattá, felismeréssé érik és az én saját szellemi tulajdonságommá válik? 

Akkor már az én értékem, az én saját magam által érlelt, és megszenvedett tudásom, amelyet megosztok mással

Vajon ezt hogyan lehet értékelnie egy másik embernek?
Milyen módon tud adni ezért cserébe valamit?


Tudom ez most nagyon kényes téma. Nem is akarok ebbe mélyen belemászni. Csupán arra szerettem volna utalni, hogy a Symbolonkártyákkal kiemelheted személyiséged egy bizonyos aspektusát, amelyet tovább boncolva már tisztább képet kaphatsz életed jelen körülményeiről.

Remélem érthető volt, és talán te is kedvet kaptál ehhez a csodálatos eszközhöz.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan segíthet pénzügyi gondjaidon a Symbolon kártya?

Tényleg segíthet egy kártya pénzügyi problémáknál? Bizony, bizony, bármilyen hihetetlen, de igen. Igaz egy icipici önvizsgálat szükséges hozzá, de tudod jól, hogy már a tudatosodás kinyitja számodra a megoldás kapuját. A pénzügyi problémákat egyébként ez a lap mutatja, amely a Ragaszkodás nevet viseli. Felhívja a figyelmedet arra, hogy a biztonságodat racionális területen keresed, amely sajnos nem fogja meghozni neked a vágyva vágyott érzést. Mivel szeretek sok mindent kipróbálni a Symblon kártyából, ezért itt is bátran nyúltam a kártyához. A napokban elkapott egy kis pénzügyi aggodalom, mire eszembe jutott a Symbolon kártya. Elő is vettem, és húztam rá egy lapot, ami segített egészen tisztán látni, sőt még arra is rávilágított, hogy: Miért is félünk tulajdonképpen a kontroll elvesztésétől? Ha érdekel a téma, gyere, és olvass tovább.

Mire használhatod a Symbolon kártyát?

A Symbolon kártya egy egy elfojtott, vagy meg nem értett részed tárja eléd . Ha épp nem tudod miért nem jön még érted a herceged fehér lovon, talán kiderül, hogy Épp A Teher lap hatása van az életedben, amikor is egy régi teher, esetleg bűntudat nyomja lelked. Ha ettől meg tudsz szabadulni, akkor már jöhet is a nagy szerelem. Talán ép a a vállalkozásod nem prosperál, mert épp a Stratéga lapját éled, amikor is állandó tervezésed miatt, már nem jut energiád és időd a cselekvésre. Tehát életünk több területére is választ ad, méghozzá gyönyörű, és érthető képeken keresztül. Nézzük tehát meg, mire használhatod ezt a csodálatos kártyát.

A Kos havában

Lassan megérkezünk a Kos havában, ahol az energiák záporoznak majd ránk. Az időjáráson még nem látszik annyira, de a tavasz feltartoztathatatlanul közelít felénk. Most eljön számodra a tettek ideje, amelyet oly régóta vártál. A Kos hava az asztrológiában a kezdet, az újrakezdés időszaka . Ilyenkor ahogy a természet megújul, úgy tudsz te is új utak felé törni . Ahogy a harcos a képen, úgy indulj most neki a változásnak Te is. Ez most nem a gondolatok, a megfontoltság időszaka, hanem a cselekvésé. Itt az ösztönös cselekvés az ami segít, és a megérzések fognak vezetni téged. Nézzük miben segít neked ez az időszak és milyen feladatokat hoz a számodra.